Personlig rådgivning
Over 20 års møbelerfaring
MobilePay og EAN betaling
Fri fragt ved køb over 499 kr.

Dualit

Der er 4 varer.

Dualit blev grundlagt af Max Gort-Barten, en tyskfødt iværksætter som var bosat i England og meldte sig til den britiske hær da 2. Verdenskrig brød ud. Efter krigen købte han en lille fabrik i Camberwell for at forfølge sin drøm om at bruge sine kreativitet og ingeniør evner til at udvikle og producere enestående produkter. Han havde mange ideer, herunder den elektriske Dual-Light ild, som lå til grund for Dualit navnet, men det blev den patenterede toaster, som for alvor fangede folks opmærksomhed.

Max var samtidig en snu forretningsmand og han besluttede, at Dualit ikke skulle konkurrere head to head med andre voksende forbrugerbrands og fokus blev derfor rettet mod det kommercielle marked. I 1952 designede og udviklede han derfor en seks styks toaster, der som den første brødrister havde et indbygget ur. Produktet har kun ændret sig minimalt siden og findes i dag som Vario toasteren, der er kendt for sit unikke retrodesign, men egentlig bare bærer på det originale design.

Med  et designtilskud i hånden fra den engelske regering ansatte Dualit i 70’erne en designer fra Royal College of Art, hvilket blev startskuddet til en større forbrugerfokus, der førte Dualit ind på nye eksportmarkeder hos de største og mest anerkendte detailkæder.

I dag ledes Dualit af Max’ søn Leslie og er en af ganske få uafhængige succesfulde britiske producenter.  Værdierne og fokus på kvalitet, innovation og flot design, der i dag har retropræg, står uanfægtet og gør Dualits produkter nemme at genkende. Produkterne har aldrig hørt til blandt de billigste, men har været rettet til dem, der ikke vil nøjes og ikke har noget imod at skille sig lidt ud fra mængden. Derfor får produkterne også tit synlige og fremtrædende placeringer i køkkenet.