Personlig rådgivning
Over 20 års møbelerfaring
MobilePay og EAN betaling
Fri fragt ved køb over 499 kr.

Hvorfor bambus

Der er ingen varer


SMUKT, SLIDSTÆRKT OG BÆREDYGTIGT

1. Bambus er den hurtigstvoksende plante i verden

2. Dermed en fantastisk kilde til bæredygtig produktion.

3. Samtidig er bambus et særdeles hårdt materiale, hvilket gør det utroligt    velegnet til møbler.

4. Bambus frigiver mere ilt end nogen anden plante, faktisk 35 % mere end almindelige træsorter.

Bambus er en betegnelse for ”forveddede græsser fra subtropiske og tropiske egne”.

Det vokser markant hurtigere end træer – nogle bambusarter vokser faktisk over en meter pr. døgn. Så hvor et egetræ er ca. 50 år om at vokse op, er en bambus typisk klar til at blive fældet efter ca 3-4 år. Der er med andre ord tale om optimal bæredygtighed. Der findes flere tusinde bambusarter, opdelt i godt 100 slægter.

FRIGIVER MERE ILT END TRÆER

Bambus frigiver mere ilt end nogen anden plante, faktisk 35 % mere end almindelige træsorter. Det skyldes, at bambus gror hurtigt og uden brug af pesticider, kunstig gødning eller herbicider. Bambus recirkulerer også store mængder CO2. Du bidrager derfor positivt til CO2-udviklingen, når du vælger bambus som materiale.

 

Bambus (Bambusoideae) er en samlebetegnelse for forveddede græsser fra subtropiske og tropiske egne. Den omfatter ca. 1.000 arter, som er inddelt i ca. 90 slægter.

Bambus har hjemme i de tropiske fugtige områder i Østasien. De lange stængler er hårde som ben og de er hule. Bambus har en vandret grenet rodstok med tætte skud. De sidste kan vokse med op til 30 centimeter i døgnet. Der findes dog arter, der kan vokse næsten en meter om dagen. Man har endda observeret en plante, der voksede 121 cm på 24 timer. [1]

Bambus kan danne store ufremkommelige skove. De største bambus kan blive 40 meter høje og 30 centimeter tykke. De blomstrer først, når de bliver ca. 60 år eller med et mellemrum på ca. 60 år. Herefter visner hovedparten af de overjordiske dele af planten. En del planter dør helt, men de fleste overlever, og der vokser efter kort tid nye skud frem fra det underjordiske rodnet, hvorefter planten fortsætter sin cyklus.

 

En mindre bambusart kan vokse i danske haver og kan overleve vinteren. Deres stængler, som kan fås i mange tykkelser, bliver brugt til en lang række formål, herunder husbyggeri, møbler, vandrør, broer, både, musikinstrumenter, legetøj, husgeråd, papir og tekstiler.

 
Imiteret bambus stol på Bredemuseet.

Før i tiden har bambus været så speciel, at man imiterede det med træ. Bredemuseet har en imiteret bambusstol.

Danmarks største bambussamling findes i det zenbuddhistiske kloster i Østermarie på Bornholm.

Pandaen lever næsten udelukkende af nye skud og blade fra bambus. Mennesker kan spise de unge skud, og et kiselindhold i rørene anvendes som medicin.