Personlig rådgivning
Over 20 års møbelerfaring
MobilePay og EAN betaling
Fri fragt ved køb over 499 kr.
Der er 23 varer.
North By North

North By North

 

Bæredygtig bambus – dansk design

 - Det er NorthbyNorth

 

 

Vietnamesisk bambus

Bambus er et slidstærkt materiale, der kan holde rigtig længe, hvis det har den rette kvalitet og behandles korrekt. Det er desuden et oplagt og miljørigtige materiale til brug i møbelproduktioner.

Al vores bambus, hver eneste horisontale eller vertikale stok i møbelserien fra NorthbyNorth, kommer fra en bambusplantage, der ligger i forlængelse af den bambusfabrik i Vietnam, som producerer vores møbler. Fabrikken har lokale vietnamesere ansat og bruger udelukkende egne bambusstokke gennem hele produktionen. Det betyder bambus og håndværk af højeste kvalitet.

Bæredygtig produktion

Produktionen af dine bambusmøbler er 100 % organiske. Bæredygtig bambus betyder, at der ikke er brugt farlige stoffer i produktionen: Her er der hverken benyttet kemikalier, pesticider eller gødning.Bambusstokkene har desuden været gennem en trykpåvirkning, der sikrer, at levetiden forlænges og kvaliteten forhøjes.

Dansk design

Hele vores serie af bambusmøbler er skabt ud fra ønsket om at give dig et udvalg af udemøbler, der harmonerer med den skandinavisk stil. Derfor er hvert enkelt møbel 100 % dansk design. 

Designerne bag vores produkter er Niels Hjorth, David Mintz og Karen Mintz. 

Håndlavet kvalitet

Alle møblerne er håndlavede af de lokale vietnamesere på bambusfabrikken. Hver enkelt stol og hver enkelt sofa er udført i en håndværksmæssig kvalitet, hvor der konstant har været fokus på detaljerne.

 

DET ER NORTHBYNORTH 

Underkategorier

 • Hvorfor bambus
  SMUKT, SLIDSTÆRKT OG BÆREDYGTIGT 1. Bambus er den hurtigstvoksende plante i verden 2. Dermed en fantastisk kilde til bæredygtig produktion. 3. Samtidig er bambus et særdeles hårdt materiale, hvilket gør det utroligt    velegnet til møbler. 4. Bambus frigiver mere ilt end nogen anden plante, faktisk 35 % mere end almindelige træsorter.Bambus er en betegnelse for ”forveddede græsser fra subtropiske og tropiske egne”. Det vokser markant hurtigere end træer – nogle bambusarter vokser faktisk over en meter pr. døgn. Så hvor et egetræ er ca. 50 år om at vokse op, er en bambus typisk klar til at blive fældet efter ca 3-4 år. Der er med andre ord tale om optimal bæredygtighed. Der findes flere tusinde bambusarter, opdelt i godt 100 slægter.FRIGIVER MERE ILT END TRÆER Bambus frigiver mere ilt end nogen anden plante, faktisk 35 % mere end almindelige træsorter. Det skyldes, at bambus gror hurtigt og uden brug af pesticider, kunstig gødning eller herbicider. Bambus recirkulerer også store mængder CO2. Du bidrager derfor positivt til CO2-udviklingen, når du vælger bambus som materiale.  Bambus (Bambusoideae) er en samlebetegnelse for forveddede græsser fra subtropiske og tropiske egne. Den omfatter ca. 1.000 arter, som er inddelt i ca. 90 slægter. Bambus har hjemme i de tropiske fugtige områder i Østasien. De lange stængler er hårde som ben og de er hule. Bambus har en vandret grenet rodstok med tætte skud. De sidste kan vokse med op til 30 centimeter i døgnet. Der findes dog arter, der kan vokse næsten en meter om dagen. Man har endda observeret en plante, der voksede 121 cm på 24 timer. [1] Bambus kan danne store ufremkommelige skove. De største bambus kan blive 40 meter høje og 30 centimeter tykke. De blomstrer først, når de bliver ca. 60 år eller med et mellemrum på ca. 60 år. Herefter visner hovedparten af de overjordiske dele af planten. En del planter dør helt, men de fleste overlever, og der vokser efter kort tid nye skud frem fra det underjordiske rodnet, hvorefter planten fortsætter sin cyklus.  En mindre bambusart kan vokse i danske haver og kan overleve vinteren. Deres stængler, som kan fås i mange tykkelser, bliver brugt til en lang række formål, herunder husbyggeri, møbler, vandrør, broer, både, musikinstrumenter, legetøj, husgeråd, papir og tekstiler.  Imiteret bambus stol på Bredemuseet.Før i tiden har bambus været så speciel, at man imiterede det med træ. Bredemuseet har en imiteret bambusstol. Danmarks største bambussamling findes i det zenbuddhistiske kloster i Østermarie på Bornholm. Pandaen lever næsten udelukkende af nye skud og blade fra bambus. Mennesker kan spise de unge skud, og et kiselindhold i rørene anvendes som medicin.
 • Vedligeholdelse af din bambus
  VEDLIGEHOLDESE AF DIN BAMBUS  Vedligeholdelse Vi gør alt for at give vores møbler en lang levetid. Hvilket også er årsagen til at alle vores produkter overfladebehandles med Nano, som beskytter mod regn og fugt. Nano er et naturprodukt, der er biologisk nedbrydeligt– ligesom bambussen. Mere information om Nano i bunden af denne side Du kan have dine Bambus møbler i mange år, så længe du vedligeholder dem korrekt. Bambus er et naturprodukt og skal behandles derefter. Det kan dog ikke undgås at Bambus med tiden får en mere grålig patina.Aftørre dem regelmæssigt med en blød tør klud. For rengøring tilsæt et par dråber organisk sæbe i 3L vand. Minimum 2 gange om året skal du afvaske dine møbler. Start med at fjerne alt støv enten med støvklud eller støvsuger. Afvask så møblerne med en klud opvredet i sæbevand eller rodalon. Tør efter med en tør klud eller lad møblerne lufttørre. Vigtig: Du må aldrig spule dine Bambus møbler.Har der udviklet sig mug, meldug eller andet på dine Bambus møber:Afrens grundigt med sæbe, rodalon, klorin eller to-tre teskefulde salmiakspiritus blandet op med et par dråber sæbe i 3L vand. Benyt handsker og afvask møblerne udenfor eller i et godt ventileret miljø. Brug gerne en svamp og sikre du får fjernet alt. Vask efter med vand så du får fjernet alle sæberester.Vær opmærksom på: Benene kan absorbere vand, når de anbringes direkte på en våd overfade. Dette skal så vidt muligt undgås eller holdes på et minimum. Opbevaring om vinteren:  Et tørt sted med god ventilation som en garage eller carport. Hvis møblerne dækkes til med plast / møbel cover eller andet kan de også stå ude hele året. Overtrækket skal ligges løst over, således at der fortsat kommer luft og cirkulation ind til møblerne. Vi tilbyder speciel egnede Covers som er tilpasset vores møbler.
 • Bambusborde
  Se vores store udvalg af håndlavede elegante og smukke Bambus borde i høj kvalitet.Bambus er et let materiale, så det er forholdsvis nemt at flytte selv de store spiseborde ind i skyggen eller ud i solen. 
 • Bambusstole
  Se vores store udvalg af håndlavede elegante og smukke Bambus stole i yderst høj kvalitet.Bambus er et let og bæredygtigt materiale, så det er forholdsvis nemt at flytte stolene ind i skyggen eller ud i solen. 
 • Rain Cover til bambus
  Vores covers er specielt designet så de passer perfekt til målene på vores Bambus møbler. Et cover forlænger levetiden på dine lækre Bambus møbler. Vi anbefaler du som minimum dækker dine Bambus møbler til om efteråret og vinteren, på den måde kan de stå ude hele året rundt. Har vi en regnfuld sommer, er det også nemt og enkelt at beskytte dem med dette cover. Coveret er produceret af letvægts ripstop polyester med en Aerocover membran. Det gør at coveret er åndbart og vandtæt. På den måde reducerer man kondens og forhindre mug i at udvikle sig. Samtidig med at man selvfølgelig forhindre snavs i at sætte sig på møblerne.
 • Bambussofa
  Velkommen til vores univers af Bambusmøbler i dansk design. Med Bambus får du et produkt som er 100% bæredygtigt og organisk. Alle vores Bambusmøbler er håndlavet på fabrik i Vietnam af lokale snedkere, som med stolthed og stort kendskab til Bambus, sikre vores møbler høj kvalitet og lang levetid. Bambusstellet har bibeholdt et lag naturligt bambus skind, som beskytter mod fugt og støv og giver bambussen den smukke gyldne farve. Derudover er alle vores møbler overfladebehandlet med Nano, som beskytter mod regn og fugt. Nano er et naturprodukt, der er biologisk nedbrydeligt– ligesom bambussen.

Varer sidevis

Varer sidevis